כרטיסי אשראי לישראל בע"מ נ' אבו עקל
|
ת"ת בית משפט השלום עכו |
45521-03-13
18.7.2013 |
|
בפני : דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: כרטיסי אשראי לישראל בע"מ |
: שירין אבו עקל |
| החלטה | |
החלטה
1. התובעת עתרה להעברת התיק לבימ"ש השלום בתל אביב. לטענתה, יש להחיל תניית שיפוט שבהסכם בין הצדדים. לטענת הנתבעת, מדובר בתנאי מקפח בחוזה אחיד, מה גם שהיא אינה חתומה על ההסכם שהוצג על ידי התובעת.
2. התובעת הגישה נגד הנתבעת תובענה בסכום קצוב בלשכת ההוצאה לפועל בתל אביב, בגין חוב על סך 412.17 ₪.
הנתבעת הגישה את התנגדותה לביצוע התובענה בלשכת ההוצאה לפועל בעכו, תוך שהיא טוענת כי ביהמ"ש המוסמך לדון בתובענה הוא בימ"ש השלום בעכו, לאור מקום מגוריה, בכפר יאסיף. על כן הועברה ההתנגדות לבימ"ש זה, בהתאם לתקנה 109ט(א) לתקנות ההוצאה לפועל, התש"ם-1979.
3. התובעת עותרת להעברת התיק לבימ"ש השלום בתל-אביב יפו, בשל תניית שיפוט ייחודית שבהסכם, שזו לשונה: "סמכות השיפוט הייחודית לדון בכל תובענה או הליך הנוגע לכתב זה או ביצועו יהיה לבית המשפט המוסמך בתל אביב יפו" (סעיף 27 להסכם).
לאור נוסחה של התנייה, ברי כי מדובר בתניית שיפוט ייחודית, ובהתאם לכללי הסמכות המקומית הקבועים בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, גובר הסכם השיפוט על כללי הסמכות המקומית הכלליים (תקנה 5 לעומת תקנה 3 לתקנות אלו).
4. לטענת הנתבעת, הרי שמדובר בתנאי מקפח בחוזה אחיד.
סעיף 4 לחוק החוזים האחידים, התשמ"ג-1982 (להלן: "חוק החוזים האחידים"), קובע חזקות בדבר תנאים מקפחים, ובין אלו נקבע כי תנאי מקפח (חלופה 9, כפי שתוקנה בשנת 2004), הוא: "תנאי המתנה על הוראת דין בדבר מקום שיפוט או המקנה לספק זכות בלעדית לבחירת מקום השיפוט או הבוררות שבהם יתברר סכסוך".
5. ברור כי החוזה בו עסקינן הינו חוזה אחיד כהגדרתו בחוק (סעיף 2). קיימת, איפוא, חזקה על פי החוק הנ"ל, כי תנאי הקובע את מקום השיפוט בתל אביב, כאשר הוראות הדין אינן מקימות סמכות מקומית לבתי המשפט בתל אביב, הינו תנאי מקפח. חזקה זו לא נסתרה על ידי התובעת, והתובעת אף לא העלתה טענה כל שהיא, שיש בה כדי לסתור את חזקת הקיפוח, בנסיבות המקרה דנן. יצוין, כי התובעת לא הגישה כתב תשובה בתגובה לטענות הנתבעת.
לפיכך, אני קובעת, בהתאם לסעיף 19 לחוק החוזים האחידים, כי יש לבטל את תניית השיפוט.
7. הנתבעת היא תושבת כפר יאסיף, על כן מוסמך בימ"ש השלום בעכו לדון בתובענה המוגשת נגדה, על פי תקנה 3(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי.
דין הבקשה להעביר את התובענה לבית משפט השלום בתל-אביב, בשל חוסר סמכות מקומית – להידחות. אני דוחה, איפוא, את בקשת התובעת, ומבהירה, כי הדיון הקבוע לפניי (11.9.13) יתקיים במועדו.
אני מחייבת את התובעת בהוצאות הנתבעת בשל בקשה זו, בסך 500 ₪. סכום זה ישולם תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.
המזכירות תמציא החלטה זו לצדדים.
ניתנה היום, י"א אב תשע"ג, 18 יולי 2013, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|